назад

Як обрати професію до душі, щоб у майбутньому цей вибір не став тягарем

155-1Як правильно обрати професію і як свої права навчитись захищати? Аби дізнатись про це, 31 травня 2018 року до Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги завітали вихованці дошкільної установи № 2 «Ромашка».

Розподілення на маленьких принцес та сильних героїв значно обмежує вибір кожної дитини і не завжди дає змогу самовизначитись. Втім кожен має право обирати професію, улюблені хобі або види спорту, незалежно від стереотипів.

Інтереси, можливості, а також особисті якості – ось, що варто враховувати, обираючи професію. Про це дітям розповіли фахівці системи безоплатної правової допомоги. Маленькі жителі Кельменеччини мали змогу більше дізнатись про таку професію як юрист.

«Для того, щоб діти могли свідомо вибрати сферу майбутньої діяльності, вони мають знати якомога більше про різні професії. Зокрема про тих, хто допомагає їм бути здоровими – лікарів; про тих, хто стежить за порядком – поліціянтів; тих, хто дає знання – вчителів», – розповіла головний спеціаліст Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Луцик.

Незважаючи на свій вік, діти ділилися ким хочуть стати в майбутньому. «Я хочу стати вихователем», – розповіла Дана. «Я хочу стати військовим та захищати людей, як мій тато», – продовжив розмову Артем.

Складно досягти успіху у сфері, яка не подобається. Отже варто допомагати дитині пізнавати себе, вчитися й досягати вершин.

Наприкінці заходу дітям вручили подарунки. Роздали інформаційні буклети про правові орієнтири для кожної дитини.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).