назад
23.10.17

Як оформити субсидію?

ShM 171020 22З метою підвищення правосвідомості населення, в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна, начальник відділу представництва Наталія Олійник та начальник відділу правової інформації та консультацій Світлана Мязіна 20 жовтня провели  правопросвітницьку бесіду на базі відділення соціально-побутової адаптації № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування на тему

«Як оформити субсидію?».

Для відвідувачів міського територіального центру соціального обслуговування інтегратор центру Юлія Зацаринна розповіла, кому і як нараховується субсидія, куди звернутися за субсидією, у яких випадках субсидію можуть припинити.

«Якщо не всі зареєстровані особи проживають в оселі, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих в жилому приміщенні, які фактичному в ньому проживають» на підставі рішення РДА, районної ради або утвореної ним комісії. Відсутність зареєстрованих в осіб в приміщенні повинна підтверджуватися документами (наприклад, довідка з роботи, навчання, актами обстеження матеріально-побутових умов)»,зазначила Юлія Зацаринна.

ShM 171020 23

Під час заходу відвідувачі терцентру задавали питання щодо впливу підвищених пенсій на перерахунок субсидії, оформлення субсидії, відмови від субсидії.

У ході роботи пункту консультування фахівцями центру було надано консультації, які стосувались питань оформлення спадщини, перерахунку пенсії.

Варто зазначити, що одним із напрямків роботи місцевих центрів з надання БВПД, який значно розширює доступ громадян до безоплатної правової допомоги, є діяльність мобільних пунктів консультування. Під час роботи таких пунктів людям, які через свої фізичні вади, стан здоров’я та поважний  вік складно дістатися до місцевого центру можуть отримати правову консультацію, а в разі потреби – скористатися послугами адвоката з метою захисту від обвинувачення, здійснення представництва інтересів та складання документів процесуального характеру.

Довідково:Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.