назад
02.11.17

«Як органи місцевого самоврядування і держава можуть відповісти на правові потреби громад?» – презентація у Вінниці

02 11 2017 1

Про співпрацю органів місцевого самоврядування і державних інституцій у наданні правової допомоги мешканцям територіальних громад говорили сьогодні, 2 листопада, у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ. Йшлося, зокрема, про взаємодію у розробленні, прийнятті та реалізації програм надання безоплатної правової допомоги. Також були представлені методичні рекомендації щодо розробки та реалізації таких програм.

На заході зібралися представники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вінницької та Житомирської областей, управління «Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» Координаційного центру з надання правової допомоги, органів місцевого самоврядування та громадських організацій Вінниччини і Житомирщини. Він проведений за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

«Ця презентація спрямована на залучення представників системи БВПД, органів місцевого самоврядування та громадських організацій до конструктивного діалогу з подальшою розробкою програм надання безоплатної правової допомоги громадянам. Ми маємо навчитися спільними зусиллями вирішувати правові проблеми соціуму, що виникають на різних життєвих етапах та створити алгоритм взаємодії одне з одним при роботі у зазначеному напрямку» – зазначила очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова.

02 11 2017 2

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олександр Гербеда розповів учасникам заходу, чому саме програма надання безоплатної правової дороги є ефективним шляхом вирішення проблем та задоволення правових потреб кожного з громадян і громади в цілому.

02 11 2017 3

На початку заходу начальник методичного відділу управління «Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» Координаційного центру з надання правової допомоги Анастасія Арцимович провела відкриту дискусію з учасниками заходу на тему: «Як відповісти на правові потреби територіальної громади: Для чого? Для кого? Яким чином?».

02 11 2017 4

Інтегратор Козятинського місцевого центру Марина Кобернюк, в.о. директора Бердичівського місцевого центру Андрій Архіпов та начальник Могилів-Подільського бюро правової допомоги Петро Ласкус презентували програми надання правової допомоги, які успішно діють у районах, та висвітлили результати їх впровадження.

Кандидат історичних наук, доцент кафедри права Вінницького торговельно-економічного інституту Оксана Слободиська говорила про актуальність досліджень правових потреб громад, проблеми та перешкоди під час проведення досліджень.

02 11 2017 8

Заступник директора Вінницького місцевого центру Наталя Смішна, яка є одною із розробників методичних рекомендацій «Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування», провела презентацію посібника. Посібник містить детальну на сьогодні інформацію про те, яким чином розробити таку програму, як правильно сформулювати її мету та заходи, а також як відповісти на правові потреби громади за допомогою реалізації програми.

02 11 2017

Голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський, який також входив до складу робочих груп щодо розробки методичних рекомендацій, зауважив, що такі програми є корисними і дають можливість ефективно вирішувати проблеми громад.02 11 2017 9

Начальник інформаційно-аналітичного відділу управління «Одеська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» Координаційного центру з надання правової допомоги Наталя Мітрофанова виступила з презентацією досвіду місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Одеського регіону із залучення додаткових ресурсів для розвитку територіальних громад.

02 11 2017 7

Учасники заходу жваво дискутували та задавали питання щодо практичного досвіду виявлення та дослідження проблем, пошуку партнерів та обрання дієвого способу вирішення конкретних правових проблем громад.

02 11 2017 5

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106