назад

Як отримати компенсацію за травму через неприбраний сніг та ожеледицю?

rozd travm 1Як захистити свої права, якщо через неприбраний сніг чи ожеледицю ви отримали травми? Який порядок дій? Куди звертатися? Про це мешканцям Великомихайлівського та Іванівського району розповідали працівники бюро правової допомоги.


31 січня 2019 року фахівці Великомихайлівського та Іванівського бюро правової допомоги надали жителям громад покрокову інструкцію про порядок захисту своїх права у випадку травмувань через неприбраний сніг або ожеледицю.

 

Крок 1: Необхідно сфотографувати місце події, щоб чітко було видно неочищену від снігу та льоду ділянку.

 

Крок 2: Знайти свідків. Запитати у них контактні дані, щоб за необхідності вони могли надати письмові покази. Якщо поблизу є банк чи магазин, можна скористатися кадрами відеоспостереження.

 

Крок 3: Викличте швидку допомогу. Вимагайте, щоб медики зафіксували причину падіння. Запишіть контакти медиків. Зверніться до травмпункту для діагностики отриманих пошкоджень. Детально опишіть ситуацію, за якої травмувалися. Зберігайте усі документи, які підтверджують факт лікування та його вартість (рецепти, виписки з історії хвороби, чеки з аптеки, квитанції).

 

Крок 4: Після цього необхідно з’ясувати, хто відповідальний за утримання тротуару чи дороги, де сталося травмування та звернутися до них з претензією, де обов’язково зазначити витрачені на лікування кошти.

 

У разі відмови від добровільного компенсування витрат можна подати позовну заяву до суду про відшкодування збитків за ушкоджене здоров’я. Позовна заява подається за місцезнаходженням відповідальної установи або за місцем вашого проживання.

 

Важливо! Судовий збір у таких випадках не сплачується.


rozd travm 1


rozd travm 2


За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Іванівського бюро правової допомоги за адресою: смт. Іванівка, вул. Центральна, 93. Тел.: (04854) 2 00 55.

Великомихайлівське бюро правової допомоги: смт. Велика Михайлівка, вул. Пушкіна, 2-б. Тел.: (04859) 40 300.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.