назад

Як отримати розстрочку в оплаті за опалення

скачанные файлыУряд надав можливість українським сім’ям, які не підпадають під дію житлової субсидії, сплачувати рахунки за теплопостачання рівними частинами протягом року. Тобто у споживачів буде можливість в опалювальний період сплачувати лише 50% вартості спожитих послуг, решту 50% рахунку – доплатити у літній період.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України та закріплено ухвалою Постанови «Про зменшення фінансового навантаження на споживачів в оплаті за послуги централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату за послугу з централізованого опалення».
Для цього родині варто звернутися із письмовою заявою до виконавця послуги з централізованого опалення про надання розстрочки в оплаті житлово-комунальної послуги з теплопостачання. Починаючи з дати подання заяви щомісяця протягом опалювального періоду тепло-комунальне підприємство виставлятиме рахунок у вигляді 50% від нарахованої плати за спожиту послугу.
Решту суми – неоплачених 50% від нарахованої протягом опалювального періоду плати за житлово-комунальну послугу – виставлятиметься споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами, починаючи з травня до вересня включно.
Розрахунок та розподіл рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50% від нарахованої протягом опалювального періоду плати за житлово-комунальну послугу з централізованого опалення здійснюється виконавцем житлово-комунальної послуги з централізованого опалення.
У разі звернення споживача, який не має житлової субсидії, із заявою для отримання розстрочки в оплаті комунальних рахунків за теплопостачання, тепло-комунальне підприємство у платіжному документі передбачить:
• графу для зазначення оплати 50% від нарахованої плати за житлово-комунальну послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду;
• графу розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50% від нарахованої плати за житлово-комунальну послугу з централізованого опалення.

 

ЗРАЗОК ЗАЯВИ

______________________________

______________________________

______________________________

(найменування виконавця послуги

з централізованого опалення)

Заява

Я ______________________________________________________________________,

(прізвище, ім’я та по батькові)

що проживаю за адресою _______________________________________________________,

(адреса)

та який (яка) є власником (наймачем, орендарем) житлового приміщення (будинку садибного типу, квартири) і отримувачем житлово-комунальної послуги з централізованого опалення згідно договору № _____________ від ____________________,

прошу надати розстрочку в оплаті житлово-комунальної послуги з централізованого опалення на опалювальний період 20___/20___ р.р з _____________ місяця 20___ року.

Гарантую у визначений термін здійснювати оплату 50% від нарахованої плати за послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду та розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50% від нарахованої плати за житлово-комунальну послугу з централізованого опалення.

Підтверджую відсутність субсидії на оплату житлово-комунальної послуги з централізованого опалення на опалювальний період 20 __/ 20 __ р.р.

Дата                                                                                                                        Підпис

 

 

 

Підготовлено працівниками Ковельського МЦ з надання БВПД

При підготовці матеріалу використовувалась інформація з Урядового порталу України:

http://www.kmu.gov.ua/