назад

Як працюють «офіси справедливості» Рівненського місцевого центру

gol

 Активне правопросвітництво у своїх територіальних громадах упродовж тижня проводили фахівці Острозького, Корецького, Здолбунівського та Гощанського бюро правової допомоги – Марія Жук, Олена Миронець, Людмила Каштан та Сергій Дубич.

 Так, у приміщенні Межиріцької сільської ради для жителів місцевої громади працював «мобільний пункт консультування», організований Острозьким бюро правової допомоги. Перед початком прийому громадян керівник бюро Марія Жук провела зустріч із сільським головою, секретарем та іншими працівниками Межиріцької сільської ради, у ході якої розповіла про систему безоплатної правової допомоги Рівненщини, завдання та функції бюро, категорії осіб, які за законом мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. 

Працівники сільської ради та мешканці села отримали буклети з контактами та переліком послуг, які надає бюро, а також інформаційні матеріали про порядок надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Після цього жителі сіл Межиріч, Прикордонне та Слобідка отримали правові консультації з проблемних для них питань: пенсійного забезпечення, соціальних допомог та земельних відносин.

Принагідно Марія Жук завітала до Межиріцької ЗОШ I-III ступенів, де провела зустріч із керівництвом школи, у ході якої обговорювалося питання проведення у 2016-2017 навчальному році працівниками бюро та консультантами юридичної клініки Pro bono Національного університету «Острозька академія» правопросвітніх заходів, зокрема, циклу уроків «Практичне право». Сторони узгодили тематику уроків, періодичність та графік їх проведення.

Тим часом керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець провела «мобільний пункт консультування» у Даничівській сільській раді. Фахівець проконсультувала місцевих жителів села щодо правових питаннях, які стосувалися першочергового отримання земельної ділянки учасником АТО та реалізації права учасника АТО на житло, порядку стягнення аліментів, умов та порядку виходу на пенсію, а також порядку встановлення фактів, що мають юридичне значення.

1

Начальник Здолбунівського бюро правової допомоги Людмила Каштан взяла участь у роботі виїзної колегії Здолбунівської районної державної адміністрації, яка відбулася в Урвенській сільській раді. На засіданні колегії присутніх поінформували про функції та компетенцію структурного підрозділу Рівненського МЦ з надання БВПД, висвітлили роботу бюро за перші два місяці діяльності. Окрему увагу приділили пріоритетності створення належних умов для забезпечення доступу мешканців Здолбунівського краю до безоплатної правової допомоги. Після закінчення виступу Людмила Каштан відповідала на запитання посадовців та надала друковану продукцію відділу «Здолбунівське бюро правової допомоги».

А в п’ятницю перед початком робочого дня керівник Гощанського бюро правової допомоги Сергій Дубич провів «вуличне інформування» серед місцевих жителів Гощанського району. Під час заходу він надав мешканцям інформацію про роботу та правничі послуги, які можна отримати в бюро правової допомоги, повідомив про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, а також роздав буклети з контактами бюро правової допомоги у Гощі.

2

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.