назад
14.11.16

Як правильно писати боргові розписки?

OkM 2016 11 14 rozpusku 111 листопада Валерій ГРАБАР та Марина ЛАПОНОГ провели захід, присвячений порядку оформлення та укладання боргової розписки.

Така тематика обрана не випадково, адже на практиці часто зустрічаються випадки написання розписок при передачі грошей у борг, майна на зберігання, при оформленні угод купівлі-продажу.

 

 

Спікери стверджують: як не дивно, такий найпростіший документ, як боргова розписка, у кожному другому випадку оформляється не правильно.

Саме тому працівники Охтирського МЦ з надання БВПД розкрили зміст поняття «розписка».

«Грамотно складену розписку можна використовувати при судовому розгляді в разі необхідності. Оригінальний документ дуже рекомендуємо писати від руки».

Марина ЛАПОНОГ, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання  безоплатної первинної правової допомоги Охтирського МЦ.

OkM 2016 11 14 rozpusku 2Існують і нюанси порядку оформлення боргової розписки.

«Якщо ви не довіряєте людині, якій передаєте майно чи гроші, у момент написання розписки необхідно запросити кілька сторонніх людей – свідків, у присутності яких і здійснюйте угоду, щоб у разі потреби вони могли підтвердити факт передачі в суді. У даному випадку свідки під датою і підписом учасника розписки вказують своє прізвище, ім’я, по батькові, адресу проживання і ставлять особистий підпис».

Валерій ГРАБАР, головний спеціаліст відділу представництва Охтирського МЦ.

Завершуючи семінар, юристи ознайомили учасників зі зразками боргової розписки та роздали інформаційні буклети «Отримання житлових субсидії».

 

Такі інформаційні  семінари юристами Охтирського місцевого центру з надання БВПД проводяться кожної п’ятниці у Охтирському міськрайонному центрі зайнятості.