назад

Як протидіяти домашньому насильству та насильству за ознакою статі?

На яку допомогу можуть розраховувати постраждалі від домашнього насильства? Як карають кривдників? Як допомогти постраждалим від домашніх тиранів розірвати коло насильства? Про це та інше говорили у Житомирі під час круглого столу на тему «Механізм якісної протидії. Впровадження гендерно чутливого менеджменту».

Фахівці системи безоплатної правової допомоги Житомирщини Дар’я Гончарова та Андрій Мілютін долучились до обговорення цієї важливої теми.

– Українське законодавство суттєво змінилось. І постраждалі від домашнього та гендерно обумовленого насильства отримали більше можливостей для захисту, – наголосила фахівчиня Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова. – Важливо пам’ятати, що ті, хто страждають від домашнього насильства або насильства за ознакою статі можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу. Достатньо звернутися до найближчого місцевого центру або бюро правової допомоги.

Учасники круглого столу обговорили шляхи попередження таких злочинів; взаємодію державних органів та громадянського суспільства в цьому напрямку, а також розглянули статистику по домашньому насильству за перше півріччя 2019 року.

Поліцейський омбудсмен Вікторія Сельська презентувала дорожню карту як захистити себе та дітей у випадку домашнього насильства та куди звертатись. Після жвавого обговорення присутні домовились доопрацювати документ.