назад

Як реалізувати своє виборче право, інформуємо осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості

cent zajn 2    У вівторок, 26 березня, Команда Закарпатської юстиції, Регіонального та Ужгородського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги провела семінар для громадян, які зареєстровані як безробітні в Ужгородському міському центрі зайнятості.

    Фахівці детально роз’яснили всім присутнім порядок проведення чергових виборів Президента України, що відбудуться 31 березня 2019 року, а також звернули увагу на передбачені законодавством механізми реалізації та захисту прав виборців, можливі порушення під час голосування та кримінальну відповідальність за їх вчинення.
    Для правового інформування в нагоді стали буклети «Пам’ятка виборця»; «Вибори без порушень», «Як проголосувати за місцем перебування», а також плакати «Дорожня карта виборця» та «Вибори без порушень».

cent zajn 1
    Представник Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Іван Голубка розповів про безоплатну правову допомогу та право на її отримання, а також зазначив, що у випадку порушення прав, у тому числі, й виборчого, громадяни можуть звертатися до центрів та бюро правової допомоги.

cent zajn 3
    Про порядок звернення до Ужгородського місцевого центру з надання БВПД поінформував директор цього центру Михайло Давиденко Учасники семінару активно задавали питання, на які отримали кваліфіковані відповіді фахівців нашої команди.
    Сподіваємося, що участь представників органів юстиції та системи безоплатної правової допомоги у семінарах для безробітних громадян сприятиме їхньому навчанню користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення.