назад

Як реалізувати своє виборче право, розповідаємо молоді, яка вперше братиме участь у виборах Президента

kult 1    Лекцію щодо реалізації виборчого права для молоді. яка вперше братиме участь у виборах Президента України, провела об’єднана команда представників Регіонального центру з надання БВПД, Закарпатської юстиції та ГО “Опора” в Ужгородському коледжі культури та мистецтв.

    Заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко, громадський омбудсмен із захисту виборчого права Ярослав Гулан та фахівець ГТУЮ Владислав Товтин провели презентацію для студентів, під час якої поінформували про те, хто має право брати участь у виборах, як проголосувати за місцем перебування у день виборів, яка відповідальність за підкуп виборців, перешкоджання у волевиявленні та протиправні дії тощо. Також фахівці розповіли студентам, як перевірити, чи включені вони до списку виборців.
kult 2 

  Про те, як скористатися правом на безоплатну правову допомогу, присутнім розповіла Лариса Фучко, яка також наголосила, що 30-31 березня фахівці місцевих центрів працюватимуть у черговому режимі, і у випадку порушення виборчих прав, громадяни можуть звертатися до них за правовою допомогою.
    На завершення зустрічі студенти отримали інформаційні матеріали, видані у рамках проекту “Я маю право голосу!”, та буклети системи БПД.

kultur 7