назад

Як створити ефективний контент для соціальних мереж?

477-1У березні 2019 року відбувся тренінг для фахівців місцевих центрів Чернівецької області, відповідальних за роботу у соціальних мережах. Йшлося про те, як створити ефективний контент для соціальних мереж. Учасники тренінгу-практикуму поділились правилами написання вдалого посту.

Чи часто ми аналізуємо Facebook – сторінки колег або партнерів? Зазвичай для цього бракує часу, проте саме там можна знайти нові ідеї і завдяки порівнянню побачити власні помилки. З цієї причини тренінг розпочався з практичного завдання: фахівці місцевих центрів аналізували Facebook – сторінки колег.

477-2

Жваве обговорення і опісля присутні мали змогу поділитись своїм баченням вдалого посту:

1. Він має містити корисну інформацію, актуальну для цільової аудиторії.
2. Пост, який починається із запитання, отримує більше переглядів.
3. Варто уникати офіційного стилю, натомість використовувати прості та зрозумілі речення.
4. Виробляйте свій стиль написання постів. Пропонуйте користувачам нові ідеї.
5. Популярністю користуються новини, які змушують задуматись над звичними речами, містять цікаві факти або несподівані ідеї.
6. Думка експерта – цікава читачу!
7. Варто писати короткі пости, вони популярніші.
8. Пропонуйте читачу задуматися над питанням та написати власне бачення в коментарях.

477-3

Перегляд відеоматеріалів, робота в групах. Опісля начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ольга Андріцька приділила увагу ще декільком важливим питанням. Зокрема, якої інформації в жодному разі не має бути на офіційних сторінках та що відлякує читача.

477-4

Насамкінець учасники тренінгу-практикуму озвучили власні ідеї та поради щодо покращення роботи у соціальних мережах.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).