назад

Як у Козельщині громадян консультували

1 0

13 вересня 2017 року на виконання графіку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги  відбувся черговий виїзд мобільної групи до Козельщинького району. Під час виїзду члени мобільної групи у складі першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’ї Бриндак, директора Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірини Пушкаревської зустрілися з головою Козельщинської райдержадміністрації Олександром Перепелицею, представниками виконавчих комітетів сільських рад району та аграрного сектору.

 Правники  поінформували представників місцевої влади, аграріїв Козельщини про  створення та роботу на території області оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів та мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги.

«За період діяльності оперативного штабу на телефони «гарячих ліній» надійшло 11 дзвінків, два з яких стосувалися рейдерства. Також, до оперативного штабу надійшло 8 письмових звернень. За результатами розгляду звернень на засіданні оперативного штабу підготовлено та направлено до прокуратури Полтавської області, Головного управління Національної поліції у Полтавській області та Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області 6 листів щодо проведення відповідними органами перевірок за фактами звернень про самовільне захоплення земельних ділянок. Наразі перевірки тривають» зазначила Даря Бриндак.

Учасники зустрічі також дізналися про роботу комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, подвійну реєстрацію права оренди земельних ділянок, можливість скористатися послугою СМС-маяк.

Завідувач Козельщинською державною нотаріальною конторою Олександр Курочкін ознайомив присутніх з порядком проходження уповноваженими посадовими особами органу місцевого самоврядування стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса з питань оформлення спадкових прав.

  Про діяльність Кременчуцького місцевого центру та його відділи –  бюро правової допомоги розповіла в.о. директора Кременчуцького МЦ з надання БВПД Ірина Пушкаревська та акцентувала увагу сільських голів на можливості отримання адресної правової допомоги мешканцям територіальних громад, які за станом здоров’я не можуть відвідати бюро.img 2593

«З моменту створення бюро правової допомоги 837 громадян отримали первинну правову допомогу, фахівцями бюро складено 33 процесуальні документи, видано 32 доручення на представлення інтересів громадян у порядку надання вторинної правової допомоги» – повідомила Аліна Литовченко, керівник Козельщинського бюро правової допомоги. Крім того, фахівець бюро зазначила про тісну співпрацю фахівців системи із представниками місцевої влади, що значно спрощує доступ громадян до правової допомоги.img 2606

Жителі Козельщини також мали можливість реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу отримавши юридичну консультацію фахівців системи безоплатної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, які надавалися у приміщенні Козельщинського бюро правової допомоги.

У рамках роботи мобільної точки перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак спільно з директором Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Іриною Пушкаревською, керівником Козельщинського бюро правової допомоги Аліною Литовченко та працівниками управління юстиції провели вуличне інформування на тему: «Я маю право знати свої права» для жителів селища Козельщини.1 1

Учасникам інформування  розповіли про права громадян та механізми їх захисту та поінформували про функціонування загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

 Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Козельщинського  бюро правової допомоги  розміщене за адресою: с-ще Козельщина, вул. Остоградського, 75/15, тел. (05342) 3-14-40.