назад
26.05.17

Як вберегтися від шахрайства – тема правопросвітницького семінару, який відбувся у Шостці

ShM 2017 05 26  shahraystvo 3З метою підвищення правосвідомості населення головний відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру  Юлія Зацаринна 26 травня для представників ветеранської організації  АО « Свема» провела право просвітницький семінар «Як вберегтися від шахрайства».

В ході семінару Юлія Зацаринна розповіла про типові схеми шахрайства, пояснила, як поводитися, коли людину намагаються ошукати та про те, як діяти, коли стали жертвою або свідком шахрайства. Також фахівець центру повідомила, щостати жертвою шахрайства може кожен, однак люди похилого віку через власну вразливість і довірливість зазвичай частіше потрапляють у тенета аферистів. Щоб уникнути таких ситуацій, працівники різних державних інституцій — поліції, Пенсійного фонду України, системи безоплатної правової допомоги — роз’яснюють цій категорії осіб, як розпізнати ошуканців та куди звертатися, якщо лихо все ж трапилося.

ShM 2017 05 26  shahraystvo 1

Під час заходу Юлія Зацаринна акцентувала увагу присутніх на небезпеці телефонного шахрайства. «Протягом останнього часу дуже почастішали випадки, коли аферисти вдаються до телефонного шахрайства. Зловмисники використовують дуже багато способів обману, пов’язаних з використанням телефонного зв’язку. Популяризація мобільних телефонів, соціальне становище громадян зумовлюють зростання такого виду злочину.Знизити рівень злочинності та рівень ризику громадян в деякій мірі може поширення інформації серед населення», – зазначила інтегратор центру.

ShM 2017 05 26  shahraystvo 2

Після закінчення зустрічі представники ветеранської організації АО «Свема» отримали «Соціальнугазету»,яка містить практичні рекомендації, як уникнути неприємностей та як захиститися від шахраїв.

 

Довідково:Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.