назад

Як відрізнити насильство в сім’ї від побутової сварки?

30-113 листопада 2017 року у Сторожинецькому районному відділі з питань пробації відбувся семінар з умовно засудженими громадянами на тему «Насильство в сім’ї».

Насильство в сім’ї – одна з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Такі протиправні дії зазвичай супроводжуються актами агресії. Як попередити насильство, умовно засудженим буковинцям розповіла начальник Сторожинецького бюро правової допомоги Вікторія Данко. Вона висвітлила основні норми Закону України «Про попередження насильства в сім’ї». Фахівець системи безоплатної правової допомоги розповіла, що таке насильство, які різновиди насильства існують.

«Будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю – це насильство», – пояснила фахівець безоплатної правової допомоги.

Особлива увага під час зустрічі приділялась міжнародному законодавству щодо захисту від домашнього насильства, зокрема Конвенції ООН про ліквідацію дискримінації щодо жінок. Присутнім також розповіли, які види покарання застосовуються за вчинення насильства в сім’ї.

Окрім питань з протидії насильству, Вікторія Данко закликала у разі потреби звертатись до фахівців системи безоплатної правової допомого краю. Вона ознайомила присутніх з правовими послугами, що надають громадянам центри та бюро правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Сторожинецького бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: м. Строжинець, вул. Чернівецька, 6а,тел.(03735)2-28-99.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).