назад

Як “Вікіпедія”: студентам Лесиного вишу презентували портал з юридичними консультаціями

DSC0132914 грудня 2018 року по завершенні V Міжнародної науково-практичної конференції “Проблеми забезпечення прав і свобод людини”, що відбулась на базі юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук розповіла студентам-правникам вузу про інформаційно-довідкову платформу правових консультацій «WikiLegalAid» і про її особливості, адже то – «безкоштовно», «просто» та «для всіх».

«Платформа є не тільки джерелом інформації для надання індивідуальної консультації. WikiLegalAid стала ресурсом, який дозволив юристам БПД обмінюватись набутим досвідом та поширювати успішні практики між собою. У правовій консультації ви можете побачити не тільки посилання на нормативні акти, а й зразки процесуальних документів та посилання на судові рішення», – звернулась до майбутніх юристів Наталія Смолярчук, додавши, що фахівцями системи БПД було створено більше 1400 консультацій з найактуальніших питань, з якими звертаються клієнти за правовою допомогою.

DSC01341

Окрім того, директор Регіонального центру зазначила, що за 2018 рік за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» проведено 21 тренінг для співробітників системи БПД. 420 працівників вдосконалили свої навички використання бази правових консультацій «WikiLegalAid» при надання первинної та вторинної правової допомоги, а також створення якісних (а саме актуальних, зручних у використані та вичерпних з точки зору повноти розкриття теми) правових консультацій.

DSC01335

DSC01366

Студентам Лесиного вишу було роз’яснено як користуватися відповідною базою та поширено тематичні флаєри із зазначенням електронної адреси WikiLegalAid та єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги.

DSC01291

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел.: (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).