назад
06.07.18

Як захищають інтереси аграріїв на Полтавщині говорили під час засідання оперативного штабу

dsc 0184

 

6 липня 2018 року в Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області відбулося чергове засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, в якому взяв участь перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Микола Лахижа.

Оперативний штаб створений на виконання доручення Міністра юстиції України. Його функціями є сприяння забезпеченню координації дій державних органів з питань захисту агровиробників; посилення протидії незаконному захопленню землі та врожаю; протидія порушення земельного законодавства; підготовка відповідних пропозицій щодо формування і реалізації держполітики та реалізація на регіональному рівні комплексу заходів щодо захисту прав агровиробників. Засідання штабу проводяться не рідше одного разу на місяць, а у разі необхідності негайного реагування на ситуацію — невідкладно.

Члени оперативного штабу розглянули звернення громадян щодо незаконного заволодіння земельною ділянкою СТОВ “Обрій” в Решетилівському районі.

Представник Головного управління Національної поліції у Полтавській області Роман Савченко доповів про хід кримінального провадження щодо вчинення незаконних реєстраційних дій приватним нотаріусом з Дніпра відносно СТОВ “Агрофірма” Оржицька”. Він повідомив, що наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та направили справу до суду.dsc 0200

Заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області – начальниця управління державної реєстрації Людмила Григор’єва розповіла про діяльність мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги, які діють на теренах області.

«Діяльність мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги дозволяє   вирішувати актуальні правові питання безпосередньо на місцях. Участь членів оперативного штабу у мобільних групах забезпечує максимально оперативне реагування на проблемні моменти, що стосуються захисту прав аграріїв на Полтавщині», – додав Микола Лахижа.dsc 0213

Мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги є пунктом доступу громадян до безоплатної правової допомоги, де фахівці системи БВПД  спільно з представниками органів юстиції надають консультації громадянам  щодо їх прав, механізмів реалізації, захисту та діють відповідно до затвердженого графіку. Будь-хто з громадян, може звернутися у визначений у графіку час, місце та отримати кваліфіковану безоплатну юридичну консультацію.  Консультування відбувається у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та на виконання графіку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що працюють телефонні “гарячі лінії” з питань захисту прав землевласників та землекористувачів: (095) 605-85-47 цілодобово, без вихідних; (05322) 2-28-38, (05322) 2-28-60, понеділок-п’ятниця: з 8:30 до 17:15.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).