назад

{module 17.12}

Про це та багато іншого говорили на черговому етапі тренінгів «Захист прав на землю. Судовий захист та досудове вирішення проблем землевласників та землекористувачів», який відбувся сьогодні у Миколаєві, учасниками якого стали практикуючі адвокати.

Ні для кого не секрет, що земля – це найцінніший ресурс нашої країни, який не лише годує, а й задовольняє матеріальні потреби свого господаря. Та якщо раніше «земельне питання» не піднімалося громадянами, то нині воно набирає обертів. Адже бажаючих отримати незайвий шмат українських чорноземів сьогодні достатньо. Та й більшість із них не гребує скористатися малообізнаністю власників земельних наділів, аби заволодіти чужим.

2

У таких, на жаль, не надто приємних випадках люди звертаються за допомогою до адвокатів. Саме тому для практикуючих правників було проведено тренінг «Захист прав на землю. Судовий захист та досудове вирішення проблем землевласників та землекористувачів».

3

4

Спікери заходу Людмила Гриценко та Сергій Лисак розповіли присутнім про захист прав на земельну ділянку у досудовому та судовому порядку, а також розкрили тему про застосування практики Європейського суду з прав людини щодо захисту прав на земельну ділянку.

5

6

Зазначені тренінги проводяться в межах проекту «Правова обізнаність та захист прав власників і користувачів землею», який реалізується у межах Програми Світового банку за фінансової підтримки Європейського союзу «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».