назад
24.04.18

Як захистити себе від домашнього насильства? Роз’яснювальна робота серед школярів області продовжується

dityНа сьогодні залишається актуальним питання захисту осіб, які страждають від домашнього насильства.

У грудні 2017 року Верховна Рада України ухвалила Закон “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, яким, з використанням європейських стандартів, запроваджено новий механізм боротьби з таким негативним явищем у суспільстві, як домашнє насильство.

Маленькі громадяни нашої держави повинні знати, як реагувати на випадки насилля вдома. Тому, 23.04.2016 працівниками Христинівського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання БВПД проведено правороз’яснювальний захід для учнів 7 класів Верхняцької школи-ліцею №1 І-ІІІ ступенів. Темою обговорення стало посилення правового захисту дітей та осіб, які постраждали від домашнього насильства. Присутнім доведено до відома, що діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які можуть стати або стали жертвами насильства у сім’ї мають право звернутись за безкоштовною правовою допомогою до Христинівського бюро. Учням роз’яснено, як може проявлятись домашнє насильство, хто може бути кривдником.

З ухваленням нового закону, який захищає громадян від проявів насилля, держава фіксуватиме такі випадки, а поліція матиме повноваження реагувати на них. Щодо правопорушників передбачено цілий комплекс заходів: від корекційної роботи, адміністративного впливу до арешту і позбавлення волі на строк від 2 до 8 років. На кожен випадок цього ганебного явища передбачена відповідна реакція держави. 

Наприкінці розмови школярі отримали буклети на тему «Твої права-твій захист. Правові орієнтири для кожної дитини».