назад
07.12.17

Як захистити себе від насильства

ShM 171206 116 грудня  інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія Зацаринна в рамках проведення Всеукраїнського Тижня права та  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  для учнів 7-8 класів Шосткинської загальноосвітньої школи IIII  ступенів № 4 провела правопросвітницьку бесіду «Як захистити  себе від насильства»

Юлія Зацариннарозповіла учням  про види та випадки невиправних наслідків вчинення відносно неповнолітніх насильства в сім’ї, а також наголосила на тому, що жоден з членів родини не має бути мовчазною жертвою та щоденно потерпати від знущань, тому має знати свої права, котрі захищаються законом та порушення яких є недопустимим.

З-поміж іншого,інтегратор   запевнила, що спостережливість за поведінкою один одного у колективі та небайдужість є одним з не менш важливих факторів виявлення особи, яка страждає від насильства та продовжує мовчати, тож допомога та підтримка в потрібний момент може попередити негативні, а інколи й трагічні наслідки.

«Подолання такого негативного явища, як насильство, можливе лише за умови об’єднання зусиль не лише державних органів та установ, громадських організацій, а й кожного громадянина. Кожен з нас має сказати “НІ!” насиллю у власній країні. Адже наша країна – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку», – зазначила Юлія Зацаринна.

Наприкінці заходу фахівець  Шосткинського  місцевого центру з надання БВПД відповіли на всі запитання присутніх та запропонували, у разі виникнення правових питань, звертатись за консультаціями та роз’ясненнями до Шосткинського тру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

ShM 171206 12

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.