назад

Як застосовувати способи медіації в досудовому врегулюванні спору обговорювали на Прикарпатті

1У приміщенні Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області 5 лютого відбувся семінар для працівників юридичних служб щодо основних аспектів інституту медіації.

З привітальним словом виступив начальник Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Микола Станіщук, який побажав плідної роботи працівникам юридичних служб органів виконавчої влади, державних, підприємств, установ, організацій.

2

Впродовж семінару присутніх ознайомили з основними аспектами інституту медіації, основними вимогами ведення діловодства і формування архівних справ в органах виконавчої влади, на державних підприємствах, установах, організаціях,  а також погодження проектів регуляторних актів, які розробляються органами виконавчої влади, із регуляторною службою.

3

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення якості її надавачів Регіонального центру з надання БВПД в області Мирослава Аннюк виступила з доповіддю на тему «Медіація як засіб досудового врегулювання спору». Вона акцентувала увагу на основних принципах медіації. Зокрема, на добровільності участі, свободі виходу з процесу медіації для всіх учасників, конфіденційності зустрічі та обмеження доступу до інформації, нейтральності, безсторонності та незалежності медіатора. «Медіатор – це спеціально підготовлений нейтральний та незалежний фахівець, який допомагає сторонам конфлікту у його врегулюванні, організовує та проводить медіацію», ˗ зауважила фахівець системи безоплатної правової допомоги.

4

Семінар проводився за участю доповідачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, Державного архіву Івано-Франківської області, Сектору Державної регуляторної служби в Івано-Франківській області.

5


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)