назад

Як Здолбунівське бюро надає адресну правову допомогу

zdolb

Працівники бюро правової допомоги кожного дня проводять активну роз’яснювальну та правопросвітницьку роботу, аби якнайбільше людей дізналося про своє право на безоплатну правову допомогу.

При цьому ще одним важливим напрямком роботи структурних підрозділів місцевих центрів є надання адресної правової допомоги, адже не кожен, хто проживає у населеному пункті, де працює бюро правової допомоги, у змозі самостійно до нього прийти.

Тому 24 листопада керівник Здолбунівського бюро правової допомоги Людмила Каштан надала таку адресну правову допомогу з питань погашення кредитного боргу пану Івану (ім’я чоловіка змінене) з інвалідністю І групи. Наразі він перебуває на утриманні в Здолбунівському будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів.

У зв’язку з похилим віком та станом здоров’я пан Іван не мав змоги особисто прибути до Здолбунівського бюро правової допомоги для вирішення проблемного питання у правовий спосіб. Під час зустрічі з’ясувалося, що чоловік взяв кредит у банку до моменту отримання групи інвалідності та регулярно сплачував відсотки у повному обсязі.

Після отриманої травми він потрапив до Здолбунівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, оскільки дві дочки відмовилися його доглядати. Через групу інвалідності чоловік втратив можливість сплачувати кредит та, відповідно, з’явилася заборгованість, у результаті чого банк його справу передав до суду. Керівник бюро Людмила Каштан прийняла звернення, допомогла зібрати всі необхідні документи для надання безоплатної вторинної правової допомоги та роз’яснила процедуру роботи адвоката для представництва його інтересів у суді.