назад
07.05.18

Як жінці отримати аліменти, якщо чоловік уникає спілкування ?

1465209135 aaaaaychДо Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка (внутрішньо переміщена особа), що проживає у сільській місцевості Ніжинського району, з питанням щодо розірвання шлюбу та стягнення аліментів. За дорученням місцевого центру захист її прав здійснював адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Дорошенко .

Складність ситуації полягала в тому, що жінка півтора року сама виховує неповнолітню дитину, а чоловік (батько дитини) уникає будь-якого спілкування. У квітні 2016 року родина переїхала з Луганської до Чернігівської області. Чоловік знайшов роботу у Чернігові, але офіційно не працевлаштувався, згодом познайомився з іншою жінкою, змінив засоби зв’язку та на даний час точна адреса його проживання в м. Чернігові не відома. Тобто, з червня 2016 року подружжя проживає окремо, чоловік не цікавиться вихованням дитини, добровільно коштів на її утримання виділяти не бажає, спілкування з родиною уникає.

Відповідач в судове засідання не з’явився без повідомлення причин неявки, про час і місце розгляду справи був повідомлений відповідно до ч.11 ст.128 ЦПК України через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України та у газеті «Деснянська правда».

З огляду на викладене адвокат, захищаючи права жінки, просив суд розірвати шлюб між подружжям та стягнути аліменти на утримання неповнолітньої дитини.

23 січня 2018р. Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області заочним рішенням позов задовольнив повністю.

Днями на адресу Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги прийшов лист – подяка. У своєму листі жінка висловлює вдячність адвокату Григорію Дорошенку за допомогу під час вирішення її питання.

Дякуємо Григорію Дорошенку за співпрацю! Сподіваємось, що якість надання юридичних послуг, професіоналізм, а також індивідуальний підхід до вирішення життєвих питань клієнтів центру, і надалі будуть сприяти забезпеченню доступу до правосуддя кожного громадянина .

За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15) та його структурних підрозділів (бюро правової допомоги), а також за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.