назад
30.11.16

Як змінити відомості про громадські формування?

SuM 2016 11 30У приміщенні Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся круглий стіл на тему: «Зміни до відомостей про громадські формування. Розширення доступу до безоплатної правової допомоги».

 

На запрошення модератора круглого столу Наталії ШЕСТРЕНІНОЇ у проведенні заходу разом із працівниками Місцевого центру взяли участь провідний спеціаліст відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного териротіального управління юстиції у Сумській області  Дмитро ОСТРИЙ, заступник начальника Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Сумській області  Світлана ІСАЄВА та  представники громадських організацій.

Наталія ШЕСТЕРНІНА доповіла про наступне: «Відкрилися фронт-офіси щодо державної реєстрації громадських формувань, це зручно для громадян, яким необхідно внести зміни до статутних документів або ж зареєструвати громадську організацію. Внесення змін в установчі документи згідно Податкового кодексу безкоштовне. Строки розгляду документів, поданих для державної реєстрації – не пізніше трьох робочих днів з дня подання».

«За останній час значно частіше громадяни почали звертатися з приводу реєстрації громадських формувань. Тому зараз актуально обговорити та розробити рекомендації громадянам і поділитися досвідом», додав Дмитро ОСТРИЙ.   

Наприкінці заходу працювали в режимі питання-відповідь. Присутні спілкувалися та активно задавали один одному питання. Наталія ШЕСТЕРНІНА нагадала, що пакет документів для реєстрації громадської організації повинен містити: статут організації (прошитий, пронумерований та підписаний засновниками (учасниками) або уповноваженими ними особами); заяву про державну реєстрацію створення юридичної особи; відомості про керівні органи громадської організації; протокол установчих зборів разом з реєстром учасників; заяву про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій (за бажанням заявника).