назад

Які наслідки відмови від ідентифікаційного номера?

82-1Важливу роль у роботі Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відіграє правопросвітництво. Зокрема 23 січня 2017 року фахівці системи безоплатної правової допомоги провели правопросвітницький захід у Вижницькій об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області.

Чи можливо відмовитись від ідентифікаційного номера? Які це матиме наслідки? Про це фахівця системи безоплатної правової допомоги розпитували жителі Вижниччини. «Так, є особи, які відмовляються від ідентифікаційного номера. За законом, людина з міркувань віросповідання замість коду може використовувати свій номер паспорта», – пояснив начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вижницького місцевого центру з надання БВПД Богдан Чопей. Про наслідки такого рішення йшла мова далі. «Якщо фізична особа відмовилася від ідентифікаційного номера та офіційно повідомила про це органи Державної фіскальної служби України, то у такому випадку її ідентифікуватимуть вже по серії та номеру паспорта. Надалі можуть виникати складнощі з працевлаштуванням, а також із соціальними виплатами і загалом у тих випадках, коли виникає потреба обробки персональних даних», – розповів Богдан Чопей.

82-2

Окрім того, присутні у Вижницькій об’єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області розпитували, як діяти, якщо не призначають субсидію. Фахівець системи безоплатної правової допомоги порадив не залишатись на одинці з проблемами, а надалі якщо є запитання правового характеру, звертатись до працівників Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Він надав їм необхідну контактну інформацію та буклети.

Опісля відбулась робоча зустріч Богдана Чопея із начальником Вижницької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області Андрієм Угрином та першим заступником начальника Валерієм Додяком. Вони відзначили, що в умовах комп’ютеризації попит на електронні сервіси тільки зростатиме, правова обізнаність щодо цих питань є доречною і допоможе запобігти випадкам шахрайства.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).