назад

Adv ZP PrjadkoDV12 квітня 2017 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення № МЦ1-319 адвокату Денису Прядку для складання процесуальних документів та представництва інтересів клієнта в суді щодо  оскарження судового наказу про стягнення заборгованості.

       В ході виконання доручення адвокатом було встановлено, що ще 9 квітня 2015 року за заявою Концерну “МТМ” в особі філії  Концерну “МТМ” Жовтневого району м. Запоріжжя  Жовтневим районним судом м. Запоріжжя було видано судовий наказ про солідарне стягнення з трьох осіб,  заборгованості за послуги з центрального опалення, централізованого постачання гарячої води у розмірі 3665,40 грн та судові витрати в розмірі 121,80 грн.

       Згідно вимог ст.156 ЖК України члени сім’ї власника жилого будинку (квартири), які проживають разом з ним у будинку (квартирі), що йому належить, користуються жилим приміщенням нарівні з власником будинку (квартири), якщо при їх вселенні не було іншої угоди про порядок користування цим приміщенням. Повнолітні члени сім’ї власника зобов’язані брати участь у витратах по утриманню будинку (квартири) і прибудинкової території та проведення ремонту.

       Як повідомив адвокату клієнт, з 2007 року він не проживає за адресою, вказаною в судовому наказі, оскільки виїхав на постійне місце проживання в іншу місцевість.

       Зібравши відповідні докази, які підтверджують зазначений чоловіком факт, а саме: довідку виконавчого комітету сільської ради, на території якої на даний час він проживає, договори про  газо- та водопостачання тощо, укладених ним з відповідними постачальними організаціями на території теперішнього проживання, адвокат Денис Прядко підготував  до Жовтневого районного суду заяву про скасування вищезгаданого судового наказу.

       При цьому в заяві адвокат звернув увагу суду на те, що чоловік не є власником житлового приміщення, зазначеного в заяві про видачу судового наказу та що, зокрема, стягувачем до заяви не долучено договори, на підставі яких йому надано послуги. Надалі, завдяки грамотно підготовленій заяві, безпосередній участі адвоката в судовому процесі, суд виніс ухвалу, якою задовольнив вимоги, викладені в заяві адвоката, скасувавши судовий наказ від 09 квітня 2015 року, виданий Жовтневим районним судом м. Запоріжжя за заявою Концерну ”МТМ” в особі філії Концерну ”МТМ” Жовтневого району м. Запоріжжя. 

За безоплатною правовою допомогою, роз’ясненнями законодавства та правовими консультаціями звертайтеся до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

– адреса: 69002, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх

– телефони: (061) 764-60-77

– режим роботи: пн.- пт. – 8:00 – 17:00 , сб. – нд. – вихідні дні

– електронна пошта:   zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103