назад
13.03.17

Якими є особливості державної реєстрації громадських формувань говорили під час заходу з представниками органів юстиції

IMG 20170313 150544

13 березня 2017 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбувся семінар-нарада з питань прийому і видачі документів про державну реєстрацію громадських формувань. Метою зібрання, організованого спільно з представниками Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та місцевими центрами з надання БВПД, стало обговорення особливостей державної реєстрації громадських формувань через фронт-офіси, проблемних питань у даному напрямку діяльності та шляхів їх усунення.

У заході взяли участь керівники Головного територіального управляння юстиції у Полтавській області, представники Управління державної реєстрації Головного територіального управляння юстиції у Полтавській області, Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області, директори МЦ та працівники, які здійснюють консультування громадян та прийом документів з питань державної реєстрації.

 «Сьогоднішня зустріч має сприяти не лише налагодженню зв’язків між структурами, а й набуттю досвіду щодо практичної реалізації державної реєстрації громадських формувань», – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий під час відкриття заходу.

Зі вступним словом до учасників семінару-наради звернулася в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.

 «Питання взаємодії Головного територіального управління юстиції у Полтавській області з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги з питань прийняття та видачі документів для проведення державної реєстрації громадських формувань є важливою метою нашої сьогоднішньої наради» – зазначила вона.IMG 20170313 152051

 Олександр Черчатий відзначив, що завдяки постійній співпраці Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД з органами юстиції, у Полтавській області проводилася значна робота для забезпечення оптимізації процесу реєстрації громадських формувань, зокрема, організовано стажування працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги при Головному територіальному управлінні юстиції, проведені спільні консультації тощо.

 Про роботу, яка проводилася в області щодо державної реєстрації через фронт-офіси Полтавської області, поінформував присутніх Богдан Зезекало, заступник начальника управління державної реєстрації – начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.IMG 20170313 151845

Наталія Бугрій, начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, ознайомила учасників семінару з методичними рекомендаціями та практичними аспектами проведення державної реєстрації через фронт-офіси.

          Захід пройшов у форматі активної дискусії, під час якої представники місцевих центрів не лише розглянули особливості проведення державної реєстрації, а й обговорили проблемні питання, які виникають при прийнятті документів.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працюєза адресою:м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Довідково. На виконання вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон), наказом Міністерства юстиції України від 09 лютого 2016 року № 359/5 затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи (далі – Порядок), розділом ІІІ якого врегульовано особливості проведення державної реєстрації громадських формувань через фронт-офіси.

На виконання Наказу Міністерства юстиції України від 17.06.2016 року № 1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань», місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Полтавської області проводять прийом та видачу документів з державної реєстрації громадських формування (зі статусом юридичної особи).