назад

Ямпільське бюро правової допомоги прозвітувало про результати роботи за рік

ShM 170831 01 31 серпня в приміщенні Ямпільської РДА для керівників структурних підрозділів Ямпільської РДА, представників місцевого самоврядування та громадськості, Ямпільським бюро правової допомоги був проведений круглий стіл на тему «Підсумки роботи Ямпільського бюро правової допомоги. Перспективи розвитку». Розпочав засідання круглого столу Володимир Лящевський,

який повідомив: «Сьогодні Україна активно інтегрується у європейське суспільство. А як відомо, будівництво правової європейської держави неможливе без втілення необхідних правових реформ. І саме тому, в 2011 році було прийнято Закон України «Про безоплатну правову допомогу», а в січні 2017 року до нього було внесенозмінив частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.Метою зазначених законодавчих новел стало посилення соціальних гарантій шляхом розширення кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу».

Першого вересня 2016 року розпочало свою роботу Ямпільське бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. За рік роботи до Ямпільського бюро правової допомоги звернулось 595 клієнтів. Серед цих звернень жінок 395 та 200 звернення чоловіків. Кількість зареєстрованих звернень становить 794. Найбільше громадян турбували соціальні питання – 117, спадкові – 122, адміністративні – 106, земельні питання – 79. Крім вказаних звернень розглядались й інші актуальні питання правового характеру. З усіх звернень працівниками бюро були надані вичерпні консультації та роз’яснення чинного законодавства, крім того 26 осіб громадян виявили бажання скористатися електронними сервісами Мінюсту.

Також працівниками бюро було забезпечено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, яка включає в себе захист, складання процесуальних документів, представництво інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами. За вищевказаний період даним правом, передбаченим Законом України «Про безоплатну правову допомогу», скористались 29 мешканців району.

За рік роботи працівниками Ямпільського бюро правової допомоги було організовано та проведено 103 інформаційно-тематичні правопросвітницькі заходи. Серед яких тематичні робочі зустрічі з колективами підприємств, установ та організацій, які розміщені на території Ямпільського району, проведення круглих столів з питань правової тематики, вуличне інформування мешканців населених пунктів, поширення інформаційних матеріалів, участь у засіданнях колегії райдержадміністрації та сесіях районної ради, виїзні прийоми в територіальних громадах, інформаційні правопросвітні семінари, пілотні тренінги та інше. Також з метою підвищення правової обізнаності населення було опубліковано 26 інформаційних правопросвітницьких статей в засобах масової інформації

За вищевказаний період часу Ямпільським бюро правової допомоги було відкрито 6 дистанційних пунктів надання правової допомоги громадян.

Працівники Ямпільського бюро правової допомоги і надалі будуть продовжувати працювати над виконанням поставлених завдань з метою надання безоплатної правової допомоги громадам та забезпечення конституційних гарантій громадян на захист їхніх прав та законних інтересів.

Для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл., смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,12, тел.: 05456-2- 20 -50.