назад

«Ярмарок професій» для школярів м.Золотоноші

золотоніський мц  ярмарка професій05Правильно обрати професію – справа нелегка. Молодій людині, перед якою стоїть таке завдання, необхідно визначитись в усій гамі різноманітного та багатогранного світу професій, зрозуміти їхній зміст, зуміти реально оцінити свої можливості та здібності.
21 вересня поточного року з метою допомоги учнівській молоді у самовизначенні, наданні інформації про стан ринку праці та конкурентноспроможності професій, у місті Золотоноші на території парку ім. Т.Г. Шевченка відбулося цікаве дійство під назвою «Ярмарок професій». Це інтерактивна гра, проведена службою у справах дітей, молоді та спорту спільно з місцевим центром зайнятості за підтримки відділу освіти.

золотоніський мц  ярмарка професій06

У парковій зоні розгорнувся імпровізований ярмарок на якому відбувалося спілкування молоді з представниками найпопулярніших професій у форматі «Живої Бібліотеки».

 золотоніський мц  ярмарка професій04

Учні мали змогу дізнатися про позитиви різних професій, особливості та умови роботи, з’ясувати, якими якостями мають володіти їх представники.

На заході представлено такі професії як: рятувальник, поліцейський, приватний підприємець, програміст, водій, працівник суду, юрист, адвокат та аналітик.

 золотоніський мц  ярмарка професій20

 

 

 

 

 

 

 

 

Активними учасниками ярмарки стали і фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які розповіли школярам про професію «юриста» та роботу юристів у системі безоплатної правової допомоги.

Діти отримали паспорти прав дитини, буклети щодо прав дитини проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та інформацію про систему БПД, як правового провідника у світі захисту прав дитини.