назад

Єдина країна – рідна Україна

Саме під такою назвою відбувся захід для вихованців  комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Полтавської обласної ради  напередодні відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

Під час заходу дітям розповіли про основні етапи становлення незалежної української держави, поглибили їх знання про державні символи України, відомих історичних постатей та державних діячів.

Діти відгадували правовий кросворд, складали пазли із зображенням карти України, грали у гру «Ми – українці», а також за допомогою фото відгадували визначних українських політиків, державних діячів, поетів та письменників.

«Для того щоб бути справжнім патріотом, потрібно вивчати рідний край, знати його історію, любити свою землю, природу, людей та все те, що ви щойно сказали. Тому будьте старанними, активними і наполегливими, тільки разом ми подолаємо цей шлях. А знання, які ви отримали допоможуть вам гідно нести звання українець, залишать в серці хоча б малесеньку краплину любові до нашої Батьківщини», – додала  заступниця начальника відділу комунікацій та правопросвітництва  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко.  

Малеча із захопленням брала участь у правовій вікторині, показувала свої знання з правознавства, історії України та основ державотворення.

Юлія Козаченко  також розповіла учасникам, що у січні цього року діти отримали право на вторинну правову допомогу, а саме на   представлення їх інтересів у суді, складання документів процесуального характеру як фахівцями системи БПД, так і адвокатами, які співпрацюють з нею та  поширила серед дітей буклети, що стосуються захисту прав дітей та системи безоплатної правової допомоги.

На згадку про захід діти провели «ідентифікацію» себе як українці та залишили на згадку відбитки своїх долоньок на  відповідному плакаті.

Святкового настрою по завершенні заходу учасникам додали солодкі подарунки від управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.