назад

Єдиний Реєстр перекладачів та системна правопросвітницька робота з дітьми: домовленості учасників Міжвідомчого комітету системи правосуддя

06 грудня 2019 року відбулося розширене засідання Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеського регіону, до участі у якому окрім постійних учасників були залучені представники Департаменту освіти і науки Одеської міської ради, Державної прикордонної та міграційної служби України. Засідання відбулося у приміщенні Ради адвокатів Одеської області.

З огляду на те, що організації та установи, які представлені у складі Комітету, у своєї діяльності зіштовхуються з такою проблемою як нестача перекладачів, було прийнято рішення щодо створення єдиного регіонального Реєстру перекладачів. До розробки Реєстру долучилися представники органів Державна прикордонної та міграційної служби України, які готові ділитися своїм досвідом та даними власних реєстрів.

Робота Міжвідомчого комітету системи правосуддя, який створено як майданчик для обговорення питань, що виникають у системі правосуддя, спрямована на вирішення соціальних проблем суспільства. Велика увага приділяється роботі з дітьми, серед яких зі шкільного віку проводиться правопросвітницька діяльність (відеоролик з такого заходу можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/35hxS1n).

З представниками Департаменту освіти і науки Одеської міської ради на засіданні було досягнено домовленості щодо системного впровадження правопросвітницьких інтерактивних заходів серед учнів та складання графіку такої роботи у школах.

Довідково

Міжвідомчий комітет системи правосуддя Одеської області створено 04 грудня 2017 року при Раді адвокатів Одеської області за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи та є робочою рупою, до складу якої входять представники судової влади, прокуратури, поліції, юстиції, адвокатури та системи безоплатної правової допомоги.