назад
25.03.19

Юридична клініка ДонНУ залучилася до надання БПД

1Юридична клініка «Pro bono» Донецького національного університету ім.В.Стуса залучилася до пілотного проекту, що передбачає утворення на її базі незалежного провайдера безоплатної правової допомоги.

Це спільна ініціатива Координаційного центру з надання правової допомоги та Донецького національного університету. Вона впроваджується за підтримки Міністерства юстиції України, Національної асоціації адвокатів України, Всеукраїнської благодійної організації «Українська Фундація Правової Допомоги», громадської організації «Фонд «Правова просвіта». Меморандум про співпрацю щодо реалізації пілотного проекту підписаний 25 березня.

2

«Юрклініка «Pro bono» Донецького національного університету – це другий партнер, що долучається до надання безоплатної правової допомоги. У межах проекту утворення незалежного провайдера безоплатної правової допомоги на базі юридичних клінік ми вже співпрацюємо з юрклінікою Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Зараз система запроваджує в Україні повний цикл practice-ready legal education», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

3

Студенти Донецького національного університету, які долучаються до роботи юрклініки, проходитимуть виробничу та переддипломну практики в центрах з надання БВПД. Вони також стажуватимуться у комітетах Національної асоціації адвокатів України. Для студентів будуть розроблені навчальні програми і дистанційні курси. Окрім того, науково-викладацький склад та фахівці системи БПД братимуть участь у спільних заходах.

4

Пілотний проект утворення незалежного провайдера безоплатної правової допомоги на базі юридичних клінік буде поширений на всю Україну. Така співпраця підвищить доступність правової допомоги для громадян, сприятиме своєчасності та якості правових консультацій.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube