назад

Юридичні знання – на озброєння молодим людям

2016 10 26R 1Як ми захищені законом, якою має бути поведінка в різних життєвих ситуаціях, як не ускладнити життя собі та оточуючим, які гарантії від держави має громадянин щодо отримання безоплатної правової допомоги? Відповіді на ці та інші питання мали змогу отримати студенти ДВНЗ «Чернівецький індустріальний коледж».

Учора, 25 жовтня 2016 року, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ірина Довганюк прочитала у зазначеному виші лекцію на тему: «Безоплатна правова допомога в Україні» для студентів другого курсу. Захід проводився в рамках правопросвітницької роботи системи БПД Чернівецької області.

2016 10 26R 2Під час лекції Ірина Довганюк розповіла студентам та викладачам вузу про систему безоплатної правової допомоги в Україні, ознайомила присутніх з видами правової допомоги, зупинилася на вразливих категоріях осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та роз’яснила порядок отримання такої допомоги затриманими, підозрюваними, обвинуваченими та засудженими особами, а також розповіла про порядок звернення осіб, які потребують надання безоплатної вторинної правової допомоги у вирішенні правових питань цивільного та адміністративного характеру.

Окремо лектор зупинилась на такій масштабній проблемі сьогодення, як торгівля людьми. Адже це явище несе в собі грубе порушення прав та свобод людини, зокрема в частині незаконного обмеження свободи, поваги, честі та гідності, а також посягання на її життя та здоров’я. Оскільки здебільшого потерпілими в такому кримінальному правопорушенні є люди молодого віку, лектор детально зупинилась на запобіжних діях та тих можливостях, які надає система БПД для захисту потерпілих громадян.

Отримана молодими людьми нова правова інформація без сумніву знадобиться їм на життєвому шляху, про що зазначили студенти у словах подяки по завершенні заходу.