назад
28.09.18

Юрист Охтирського місцевого центру допоміг скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення

OkM 180928 01До Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся житель м. Охтирка, Сумської області, який про роботу Центру дізнався із засобів масової інформації. Клієнта турбувало питання щодо оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення інспектора патрульної поліції.

Громадянин розповів, що 9 липня 2018 року поліцейським Управління патрульної поліції в Сумській області відносно нього винесена постанова про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яке зафіксоване не в автоматичному режимі. Копію постанови клієнт отримав 18 липня 2018 року. Відповідно до винесеної постанови його визнано винним у здійсненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 126 КУпАП України. Також у ній зазначено, що громадянин керував транспортним засобом не маючи права керування. Однак, який саме пункт Правил дорожнього руху він порушив у Постанові зазначено нерозбірливо. Відповідно до постанови на нього було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень.

Чоловік також пояснив, що 9 липня 2018 року близько 01:00 години його знайомий на власному автомобілі підвіз його додому і залишив транспортний засіб біля двору його будинку, оскільки сам мешкає в багатоквартирному будинку, де немає місця для стоянки автомобіля. Знайомий повідомив, що забере його вранці, а сам пішов додому. Чоловік зайшов у двір, а через кілька хвилин повернувся, так як забув у салоні автомобіля особисті речі. Із його слів, він відкрив водійські дверцята автомобіля та сів у салон, увімкнув світло та почав їх шукати. У цей час до нього на патрульному автомобілі під’їхали працівники поліції та почали вимагати, щоб він надав їм документи на автомобіль і посвідчення водія. Він їм відповів, що не керував автомобілем, це не його транспортний засіб і документів у нього на авто та право на керування ним немає. Тоді працівники поліції пішли в свій патрульний автомобіль, через кілька хвилин повернулися і сказали, що склали на нього постанову про накладення стягнення по справі адміністративне правопорушення та поїхали. Із постановою його працівники поліції не ознайомили. Про наявність винесеної стосовно нього постанови дізнався, коли отримав її копію поштою 18 липня 2018 року. 

Вивчивши питання по суті, керівництвом Охтирського місцевого центру з надання БВПД прийнято рішення про призначення громадянину для надання правової допомоги заступника директора Центру Миколу Кравченка. З’ясувавши всі обставини справи, представником Центру складено позовну заяву до суду та представлено інтереси клієнта в Охтирському міськрайонному суді Сумської області. Представник у судовому засіданні та позивач позовні вимоги підтримали з підстав, викладених в позовній заяві. Позивач також пояснив, що він дійсно не керував зазначеним автомобілем та йому при складанні оскаржуваної постанови не були роз’яснені права, передбачені чинним законодавством. На підставі вище викладеного рішенням Охтирського міськрайонного суду Сумської області позовні вимоги задоволено. Визнати протиправними дії інспектора та скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800, смт Велика Писарівка вул. Ярослава Мудрого, 1. тел. (05457) 5-15-20, 5-18-77

Лебединське бюро правової допомоги –
42200, м. Лебедин , пл. Соборна, 29. тел. (05445) 2-14-12, (05445) 2-14-15

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600, м. Тростянець, вул. Л. Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52, (05458) 6-62-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, у межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.