назад
06.09.18

Юрист Шосткинського місцевого центру допомогла особі з інвалідністю зменшити розмір виплати аліментів

ShM 180831 01За загальним правилом звільнення від сплати аліментів на дітей настає тільки після того, як дитині виповниться 18 років. Однак життя вносить свої корективи. За законом в деяких випадках домогтися скасування виплат на рахунок дитини або непрацездатну особу можна, але такі справи не є чисельними. Набагато частіше мова йде про скорочення аліментних виплат.

Так, до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за рекомендацією знайомого звернувся громадини, який є особою з інвалідністю та отримує пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує  двох розмірів прожиткових  мінімумів для непрацездатних осіб.

Клієнт пояснив, що в провадженні в Шосткинського міськрайонного суду знаходиться цивільна справа за позовом його доньки про стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчання. На теперішній час чоловік не працевлаштований та постійного заробітку не має. Вкрай малих доходів відповідача вистачає лише на ліки, які йому необхідні для покращення здоров’я у зв’язку з I групою інвалідністю. Виходячи з цього, стягнення аліментів у розмірі ¼ частки від усіх видів його заробітку (доходу) значно погіршить і не без того низький матеріальний та моральний стан клієнта.

Проханням клієнта було те, щоб при вирішенні даного спору, була взята до уваги його думка при прийнятті рішення, оскільки вважає, що наразі він знаходиться у дуже важкому моральному та матеріальному  становищі та допомагає своєму непрацездатному батьку, який є пенсіонером.

Шосткинським місцевим центром була видана довіреність для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачало представництво інтересів клієнта в суді та складення процесуальних документів головним спеціалістом відділу представництва  Анастасією Пилипенко.  Фахівець, проаналізувавши всі наявні обставини справи, склала обґрунтоване заперечення проти позову про стягнення аліментів.

Шосткинським міськрайонним судом Сумської області позовні вимоги були задоволені частково, а саме: стягнути аліменти з чоловіка у розмірі 1/6 частини від заробітку (доходу).   

  = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.