назад

Юристи Сарненського МЦ продовжують інформувати про права учнів в рамках Всеукраїнського тижня права

1

Всеукраїнський тиждень права триває. Тож правники Сарненського МЦ продовжують інформувати підростаюче покоління про їхні права та способи їх захисту, які передбачені чинним законодавством.

Так, з метою якнайповнішого інформування не тільки дорослої частини населення, а й дітей про вчинення домашнього насильства в сім’ї, заступником начальника Володимирецького бюро правової допомоги Іриною Омельчук 04.12.2018 проведена лекція для учнів Вищого професійного училища № 29 смт. Володимирець на тему “Я маю право!Я маю право на правову допомогу! Стоп домашнє насильство!”. Під час заходу присутнім роз’яснили порядок дій постраждалої особи у разі домашнього насильства. Також, 10.12.2018 року Іриною Демидчик проведено лекцію для студентів ВПУ №29 на тему «Права людини понад усе. Права в галузі правосуддя». Усіх присутніх проінформовано про права людини та способи захисту їх у разі порушення. Донесено інформацію про діяльність системи безоплатної правової допомоги та проект “Я маю право!”.

2

До того ж, 11.12.2018 головним спеціалістом Володимирецького бюро правової допомоги Ларисою Оштук проведено лекцію для учнів 5-9 класів на тему «Права людини закріплені в Загальній декларації прав людини». Учням продемонстровано відеоролики «Історія створення Загальної декларації прав людини» та «Стоп булінг!» Присутнім донесена інформація про проекти «Зупинимо булінг разом!» та «Як протидіяти домашньому насильству?», інформаційні матеріали яких поширено серед учнів. Для вчителів та працівників Суховільського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. ДНЗ» проведено семінар з теми «Реалізація та захист прав людини», у ході якого проінформовано про діяльність системи безоплатної правової допомоги та Володимирецького БПД, зокрема.

3

11 та 12 грудня 2018 року головним спеціалістом Рокитнівського бюро правової допомоги спільно із старшим інспектором ювенальної превенції Рокитнівського ВП Сарненського ВП ГУНП у Рівненській області, капітаном поліції Муханьковим О.С. в Рокитнівському НВК «Школа I-III ступенів-ліцей» та Масевицькій загальноосвітній школі проведено лекції на тему: «Зупинимо булінг разом!». Під час заходів роз’яснено поняття булінгу, ознаки та мотивацію булінгу. Окрім того, роз’яснено види покарань, які можуть застосовуватися до неповнолітніх та особливості їх відбування, а також основні моменти притягнення до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство.

4

В свою чергу, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Аліна Харченко провела лекції-тренінги на тему: “Стоп булінг!” для учнів 6-9 класів ЗОШ № 3 м.Сарни. Під час заходу фахівець центру за допомогою презентації розповіла учням про поняття, види булінгу, алгоритм реагування на це негативне явище. Пізніше, разом із дітьми були розібрані та обговорені конкретні булінгові ситуації.

6

До того ж, у приміщеннях ЗНЗ та Сарненської районної бібліотеки фахівці Сарненського МЦ та бюро правової допомоги організовували виставки правової літератури та інформаційних буклетів.

7

Під час усіх проведених заходів працівниками Сарненського МЦ поширювалися відповідні інформаційні матеріали.