назад

Система БПД розпочинає реалізацію проєкту «Ментальне здоров’я в практиці надання безоплатної правничої допомоги». 

Розвиток стресостійкості та навичок надання психологічної підтримки вже сьогодні є базовими знаннями для працівників організацій, які прагнуть продовжити свій розвиток у кризових умовах. Це дозволяє не тільки підтримувати високу працездатність команди, але й сприяє зміцненню морального духу колективу, що є надзвичайно важливим в умовах війни. 

З жовтня 2024 року по березень 2025 року юристи системи безоплатної правничої допомоги опановуватимуть навички стресостійкості, самодопомоги та підтримки у кризових ситуаціях. Зокрема, пройдуть онлайн-курс та відпрацюють практичні навички.

«Робота юриста, особливо в сьогоднішніх умовах, є дуже емоційно виснажливою. Кожного дня до системи БПД звертається велика кількість людей, часто з дуже складними життєвими ситуаціями, яких потрібно вислухати та допомогти вирішити їх правову проблему. Саме тому критично важливим стає розвиток індивідуальної стресостійкості юриста. Це не лише здатність витримувати високий рівень емоційного та психологічного навантаження, але й вміння швидко адаптуватися до змінених умов, зберігаючи при цьому професіоналізм і ефективність», — зазначає заступник директора Координаційного центру з надання правничої допомоги Наталія Марчук .

Проєкт реалізується спільно з Українською асоціацією лікарів-психологів за підтримки проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні», що фінансується Урядом Японії та впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та за сприяння Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України.