назад

Юристи відвідали відділення поліції № 3 Луцького РУП, де нещодавно запрацювала інформаційна системи «Custody Records»

Начальник Луцького відділу надання безоплатної правничої допомоги Північно-Західного управління надання БВПД Ольга Кудрицька та юристи центру відвідали відділення поліції № 3 Луцького РУП. У цьому відділенні нещодавно запрацювала інформаційна системи «Custody Records».

Там вони ознайомились із основними завданнями системи «Custody Records» та спеціально обладнаними приміщеннями: для конфіденційного побачення затриманого із захисником, інтерв’ю із затриманим і поліцейським (опитування щодо обставин і підстав затримання), проведення слідчих дій.

Також обговорили з правоохоронцями впровадження у поліцейських підрозділах європейських стандартів прав людини, співпрацю інспекторів дотримання прав людини та системи БПД, перспективні зміни щодо автоматизації обміну інформації з використанням інформаційно-комунікаційних систем між суб’єктами подання інформації та міжрегіональними центрами для оперативного залучення  захисника.

Закон України «Про безоплатну правничу допомогу» гарантує затриманим право на усі види правничих послуг від системи БПД. Зокрема правоохоронні органи або інші суб’єкти наділені повноваженнями проводити затримання, зобов’язанні невідкладно повідомляти про такі факти систему БПД, яка зі свого боку, невідкладно забезпечує затриману особу адвокатом.