назад
25.06.18

З представниками Української асоціації європейських студій обговорювали подальші кроки до співпраці

DSC 1226

 

25 червня 2018 року відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого та виконавчої директорки ВГО «Українська асоціація європейських студій» (далі – УАЕС) Аліме Асанової.

У ході зустрічі сторони обговорили питання проведення спільних комунікативних заходів з представниками Української асоціації європейських студій та Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області. Очільники структур спілкувалися з питань проведення у Полтаві XIIКонгресу регіональних осередків Української асоціації європейських студій,який проводиться щороку наприкінці жовтня. Захід буде проведений з метою обміну практиками з викладанням та здійснення наукових досліджень у сфері європейських студій, налагодження робочих контактів між фахівцями з європейської інтеграції, владою, донорськими структурами, обговорення теоретичних та практичних підходів щодо підвищення ефективності інтеграції системи безоплатної правової допомоги до європейських стандартів. Учасниками Конгресу стануть регіональні представники УАЕС, провідні науковці, фахівці системи БПД та практикуючі юристи.

«Проведення заходів подібного формату для нас є дуже важливим, адже дозволяє не лише обговорити з колегами практичні аспекти у роботі, а почути думки стосовно теоретичних підходів у нашій діяльності, зокрема, щодо запровадження нових ефективних форм у роботі, що дозволять нам застосовувати їх на практиці і зробити правову дорогому для громадян ще більш якіснішою та доступнішою»,- зазначив Олександр Черчатий.DSC 1218

«Система безоплатної правової допомоги є для нас цікавим партнером для проведення спільних комунікативних заходів. Як державна структура нового європейського зразка вона втілює демократичні цінності та забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги громадянам, зокрема, і соціально вразливим категоріям. Але окрім правової допомоги працівники також проводять ще й правове інформування для населення, що дозволяє кожному знати свої права та використовувати їх у повсякденному житті. Для нашої інституції система є важливим партнером задля проведення спільних комунікативних заходів правового характеру, адже несе у собі європейські цінності щодо захисту прав громадян» – додала Аліме Асанова.DSC 1220

Директор Регіонального центру та виконавча директорка також обговорили питання щодо можливості подальшого друку та розповсюдження матеріалів, які війнуть до збірки за результатами заходу.

Довідково. Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація європейських студій» – провідна загальнонаціональна неприбуткова організація, що має на меті об’єднання викладачів європейських студій та фахівців у сфері європейської інтеграції. Створена у 2006 році, УАЄС входить до Світової асоціації європейських студій (ECSA-World).

До Асоціації входять викладачі та дослідники європейської інтеграції, членами УАЄС також є представники проєвропейського громадянського суспільства, які реалізують проекти неформальної освіти в галузі євростудій, підтримують розвиток євроклубівського руху, надають експертну підтримку євроінтеграційним процесам на національному, регіональному та місцевому рівнях. УАЄС об’єднує більше двадцяти локальних осередків, майже у всіх регіонах України та підтримує активні партнерські зв’язки з асоціаціями європейських студій в мережі ECSA-World.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40. Тел. 56-26-66.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.