назад

З питаннями щодо земельних правовідносин звертайтеся до мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги

5За дорученням Міністерства юстиції України Регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з територіальними органами юстиції були створені мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги, які вже впродовж місяця здійснюють виїзди до сільської місцевості та проводять консультування населення щодо способів захисту землі та врожаю від рейдерських захоплень.

Мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги, які працюють на території Запорізької та Донецької областей, відвідують найвіддаленіші куточки областей.

         Інформація щодо їх діяльність постійно оновлюється та висвітлюватись на офіційному веб-сайті Регіонального центру: http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/  та офіційній сторінці РЦ у  Facebook: https://www.facebook.com/donetsk.zaporizhzhya.legalaid.zp.ua//www.facebook.com/donetsk.zaporizhzhya.legalaid.zp.ua/.1

    Під час роботи зазначених мобільних точок кожний охочий може проконсультуватися з питань щодо земельних правовідносин та отримати відповіді на будь-які питання правового характеру.

     14 вересня відбулося одразу два консультативні прийоми: у смт Чернігівка Запорізької області та у Білокузьминівці, що на Донеччині.

       В рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» представники Бердянськогоцентру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області провели у Чернігівському бюро правової допомогиконсультативний прийом. Найактуальніші питання, які цікавили селян стосувалися порядку отримання земельної ділянки, складання та розірвання договору оренди земельної ділянки, виділення земельної ділянки учасникам АТО, порядку прийняття спадщини у вигляді земельного паю, державної реєстрація права власності на землю тощо. Також були питання, що відносяться до трудового та спадкового законодавства.IMG 20170914 113456

      У  Білокузьминівській сільській раді консультування місцевих жителів з питань захисту прав власності громадян України за землю здійснили представники відділу «Костянтинівське бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції У Донецькій області. Питання, з якими мешканці села зверталися за правовою допомогою стосувалися умов отримання паїв, порядку надання в користування земельних ділянок, оформлення права власності на землю тощо. Крім того, було надано правові консультації з інших категорій права, а саме медичного та сімейного.

      За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до установ системи безоплатної правової допомоги:

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20

– телефон: (099) 266-91-62

Костянтинівське бюро правової допомоги

– адреса: Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Театральна, буд. 5

– телефон: (099) 621-91-72

Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. вул. Свободи, буд. 115/8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

– телефони: (096) 523-98-55, (0619) 44-88-10, (0619) 42-18-08   

 Чернігівське бюро правової допомоги

– адреса: Запорізька область, смт Чернігівка, вул. Соборна, буд. 448 

– телефон: (06140) 9-11-97

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги : 0-800-21-31-03 

42

6