назад

З умовно засудженими провели лекторій на тему «Що необхідно знати про туберкульоз?»

113-1Про державну політику у сфері протидії захворюванню на туберкульоз та повноваження органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування в цій сфері говорили 26 березня 2018 року фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, соціальні працівники та представники сектору з питань пробації із засудженими до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Щороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей у всьому світі.

Зважаючи на те, що ця проблема є актуальною для Вижницького району, працівники

Вижницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з працівниками Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Вижницького районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України провели профілактичний захід з умовно засудженими особами на тему: «Що необхідно знати про туберкульоз?».

“Проблема туберкульозу набула загальнодержавних масштабів, що зумовлює необхідність впровадження комплексного підходу до формування та реалізації державної політики у сфері протидії туберкульозу. Зокрема, Урядом України було схвалено Концепцію Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018-2021 роки. Її мета – стабілізація рівня захворюваності, зменшення рівня смертності та підвищення ефективності лікування хворих”, – зауважив начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Чопей.

“Важливим у профілактиці туберкульозу є своєчасне виявлення та ізоляція хворих. З метою раннього виявлення хворих проводиться рентген-флюорографічне обстеження населення. Це єдині методи, що дозволяють виявити початкові туберкульозні зміни в легенях”, – зауважила працівниця Вижницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Кудрик.

В рамках заходу фахівці роз’яснили, як запобігти цьому захворюванню, розповіли про права та обов’язки громадян, які хворіють на цю недугу та розповсюдили роздатковий матеріал.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово)