назад

Hryvnia-UkraineЧи часто ви даєте гроші у борг своїм друзям або родичам? Чи довіряєте ви їм?

– Звісно так, – відповісте ви, – це ж близькі люди!

Ця легка довірливість простої української людини дуже часто грає з нами зовсім не веселий жарт і друзі стають недругами, а родичі – ворогами.

       Так і сталося з мешканкою бердянську, яка в лютому ще далекого 2015 року, за проханням своєї подруги позичила їй грошову суму в розмірі 5 000 гривень, з умовою написання розписки про повернення коштів до 1 березня 2017 року. Домовившись подруги уклали усний договір позички і розійшлися.

       Після спливу вище вказаного терміну ліпша подруга відмовилась повернути борг, хоча позикодавиця неодноразово зверталась до неї з вимогою повернути їй гроші. Саме тому, після нескінченних спроб умовити подругу виконати зобов’язання, жінка звернулась за допомогою до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       Одразу зрозумівши суть проблеми, та після підтвердження статусу клієнтки, відповідно до доручення №198 від 20.04.2017 року, в якості захисника було призначено кваліфікованого адвоката з великим стажем роботи Дем’яна Амельченко.nIvANp4MemA

       Професійні дії законного представника привели до того, що кваліфіковано складена ним позовна заява до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області була задоволена в повному обсязі. 28 вересня 2017 року суд на підставі наданих доказів дійшов висновку, що договір позички є дійсним і підлягає стягненню в повному обсязі.

Саме так, Бердянський місцевий центр допоміг жінці повернути свої гроші та добитися справедливості.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД:

  • адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,
  • ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, 
  • скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).