назад

За реєстрацією громадської організації – до місцевих центрів з надання БВПД

golovn

Міністерство юстиції України спрощує подачу документів для реєстрації громадських об’єднань: уже з середини липня подати їх можна буде не лише до обласних управлінь юстиції, а й до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної допомоги.

Саме тому сьогодні, 8 липня, в приміщенні Регіонального центру з надання  БВПД у Рівненській області відбувся навчальний семінар з особливостей державної реєстрації громадських об’єднань (громадських організацій, політичних партій та профспілок) через фронт-офіси місцевих центрів.

Захід провели представники Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Неля Ковальова, Ольга Ісаєва та Ірина Міськова. Для належного виконання функцій з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, а також забезпечення їх доступу до програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань на навчанні були присутні працівники Дубенського, Рівненського та Сарненського місцевих центрів Юрій Чорномаз, Ольга Мельник та Сергій Кривко відповідно. Також у навчальному семінарі взяла участь і начальник відділу Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Світлана Бухтіярова.

1

За результатами реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських обєднань його буде запроваджено на постійній основі та забезпечено внесення змін до законодавства у відповідній сфері.

У 2015 році ми зробили зручною і доступною процедуру реєстрації бізнесу та цивільних актів і тепер маємо зробити все можливе, щоб мінімізувати бюрократичні перепони в діяльності громадських об’єднань, – прокоментував впровадження пілотного проекту Міністр юстиції Павло Петренко.

Переглянути наказ «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» можна тут.