назад

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТУПУ ДО БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

2016 02 09 GertsaВ містах Новоселиця та Герца Чернівецької області з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги відбулися робочі зустрічі за участю начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Чернівецького місцевого центру – Семенюк Людмили,  головного спеціаліста відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернівецького місцевого центру – Акатріні Ганни, голів місцевих державних адміністрацій, начальників районних управлінь юстиції, керівників Центрів надання адміністративних послуг та директорів районних центрів зайнятості Новоселицької та Герцаївської районних державних адміністрацій.

2016 02 09 NovoselУчасниками обговорено питання організації Чернівецьким місцевим центром з надання БВПД роботи виїзних консультаційних пунктів на базі Центрів надання адміністративних послуг та центрів зайнятості.

Результатом зустрічей стало підписання Меморандумів про співпрацю. Основною метою такої партнерської співпраці є забезпечення розвитку системи безоплатної правової допомоги та створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя.

Під час зустрічей були розповсюджені буклети з інформацією про можливість отримання безоплатної правової допомоги та контактами Чернівецького місцевого центру.

Крім того на базі Герцаївського та Новоселицького районних управлінь юстиції були проведені виїзні прийоми громадян, на яких надано юридичні консультації з питань порядку оскарження судових рішень, вирішення земельних спорів, питань прийняття спадщини тощо.