назад

Забезпечення доступу громади до правосуддя. Розширення форм взаємодії місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами місцевого самоврядування: семінар у Запорізькому районі Запорізької області

1 12250

16 березня  2016 року в приміщенні Запорізької районної ради Запорізької області відбувся семінар на тему “Забезпечення доступу громади Запорізького району до правосуддя. Розширення форм взаємодії місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами місцевого самоврядування Запорізького району” за участю директора центру Бородіної О.Й., начальника відділу попереднього прийому клієнтів Кіосевої З.В., головного спеціаліста відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги і роботи з адвокатами Дадашева С.Р..

Голови та секретарі тридцяти восьми сільських, селищних рад Запорізького району були проінформовані про реалізацію державної програми розширення доступу до правосуддя незахищених верств населення в Україні і в Запорізькій області, умови та порядок надання безоплатної правової допомоги, а також про право осіб, затриманих за підозрою у скоєнні злочинів, підозрюваних, обвинувачених, засуджених на адвоката за рахунок держави. Особлива увага приділена питанню обрання оптимальної форми взаємодії Центру з органами місцевого самоврядування Запорізького району. Присутнім повідомлено про напрацьований досвід інтеграції первинної та вторинної правової допомоги в регіонах України і запропонована Програма надання безоплатної правової допомоги для Запорізького району.

Заступник голови Запорізької ради Бурма С.І. доповів, що вже наприкінці березня 2016 року на вирішення сесії районної ради буде поставлено питання прийняття “Програми безоплатної правової допомоги населенню Запорізького Запорізької області на 2016-2017 роки”, яка передбачає дієві механізми посилення взаємодії Першого запорізького центру з органами місцевого самоврядування Запорізького району для досягнення головної мети – підвищення рівня доступу людей, які проживають у віддалених сільських населених пунктах, до соціальної і правової допомоги та покращення правових можливостей незахищених, малозабезпечених верств населення.

В заході прийняли участь голова Запоррізької районної ради Шемчишин А.М., заступник голови Бурма С.І., депутат Запорізької обласної ради Майстро Д.М., головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності і інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Лактіонова Т.В., представник Запорізького районного суду Запорізької області.

2 1917151

3 12063612

4 943809