назад
04.12.17

Забезпечення громадян правовою допомогою у кримінальному та цивільному процесі

SuR 2017 12 04 01У межах проведення Всеукраїнського тижня права, 4 грудня заступник директора Регіонального центру Валентина Волобуєва взяла участь у майстер-класі на базі Сумського національного аграрного університету.

Мета зустрічі – розгляд питань, пов’язаних із правовою діяльністю захисника в кримінальному та цивільному процесі і забезпечення прав громадян під час розгляду справ у суді.

Важливу роль в забезпеченні реалізації, захисту та охорони прав і свобод людини і громадянина в Україні, як демократичній, правовій державі відведено право особи на правову допомогу. Дане конституційне право у жодному випадку не може бути обмеженим, а держава бере на себе обов’язок забезпечувати можливість її надання, зокрема, закріплену у ст.59 Конституції України – кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

SuR 2017 12 04 02

Зі студентами 4-го курсу факультету «Правознавство» говорили, також, про складнощі з якими стикається захисник у судовому процесі, розмова відбувалась у форматі питання-відповідь. Майбутні юристи жваво та активно обговорювали вищезазначену тему, оскільки для них вона є дуже актуальною, адже зовсім скоро студенти матимуть можливість особисто брати участь у засіданнях.

В ході бесіди заступник директора говорила про діяльність Регіонального центру, порядок залучення захисника у цивільному та кримінальному процесі, документи необхідні для призначення захисника та суб’єкти отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Додатково поінформовано про місцезнаходження Регіонального центру: м. Суми, вул. Першотравнева, 29 та єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.