назад

IMG 9372У Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях відбулась робоча зустріч представників Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами Ніна Кецоєвіч та Ермір Кота з керівництвом центру.

Довгострокові спостерігачі за виборами проінформували, що їх місію цікавить не результат позачергових виборів народних депутатів України, а їхній перебіг, спостереження за тим, аби всі виборчі процедури були прозорими, чесними і відповідали вимогам законодавства.

У ході зустрічі обговорювалися питання реалізації права на вільне волевиявлення шляхом голосування на дільницях у день виборів внутрішньо переміщених осіб, людей з обмеженими функціональними можливостями, повноваження системи надання безоплатної правової допомоги у реалізації гарантованих Конституцією та законодавством України прав і свобод людини і громадянина.

Директор центру Павло Наливайко доповів про інформування людей про порядок реалізації права голосу, зокрема внутрішньо переміщених осіб, інвалідів, реалізації прав виборців через звернення до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, де люди можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу та безоплатну первинну правову допомогу.

Представники місії зі спостереження за виборами в Україні задавали питання щодо забезпечення на рівні законодавства України праваIMG 9380 громадян на реалізацію і можливість вільного голосування, доступу до виборчих дільниць. Представники місії зі спостереження за виборами в Україні поділились інформацією щодо виборного законодавства у своїх країнах, а саме Албанії та Чорногорії.

До уваги! За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).