назад

Забезпечуємо ефективність інформаційно-комунікативної діяльності місцевого центру

PICT003725 січня 2017 року в.о. директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Сележан провів робочу зустріч з т.в.о. головного редактора газети Вижницької районної державної адміністрації та районної ради «Вижницькі обрії» Мариною Кисилиця.

Зустріч присвячена обговоренню питання щодо інформаційної присутності місцевого центру у зазначеному медіа, продовження співпраці з виданням та забезпечення поінформованості мешканців Вижниччини про права, способи їх реалізації та захисту, можливості, які надає громадянам система безоплатної правової допомоги тощо.

Під час перемовин Юрій Сележан поінформував про основні завдання та напрямки діяльності Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, результати роботи Путильського бюро правової допомоги, окреслив порядок організації надання безоплатних правових послуг громадянам та приклади конкретних успішних адвокатських практик тощо.

Окрім цього, Юрій Сележан розкрив зміст окремих положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зауважив про зміни до цього Закону та розширення кола осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема включення до цього переліку внутрішньо переміщених осіб, осіб, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб, осіб, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

За результатами проведеної зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю та узгодили всі організаційні питання подальшої роботи, спрямованої на посилення правової обізнаності та поінформованості громадян, підвищення їх правової культури.