назад
22.09.17

Забезпечуємо рівний доступ до правової інформації на теренах Гадяччини

Gad robzustrSaru20092017

Захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп населення є основною місією системи безоплатної правової допомоги. Тож в рамках  її забезпечення 20 вересня 2017 року в приміщенні Сарівського сільської будинку культури працював виїзний мобільний консультаційний пункт з надання безоплатної правової допомоги.

Виїзд  до села здійснено за підтримки партнерів – Гадяцького районного територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг).

Головний спеціаліст Гадяцького бюро правової допомоги Володимир Білоха надавав мешканцям Сарівської громади роз’яснення сімейного законодавства та з питань що стосувалися соціального захисту населення.

Так, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» малозабезпеченою є сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї. Таким сім’ям надається щомісячна допомога, у грошовій формі у розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

        Після закінчення прийому Володимир Білоха провів робочу зустріч з працівниками Сарівської сільської ради, під час якої обговорили шляхи співпраці з метою забезпечення рівного доступу громадян безоплатної правової допомоги та посилення правової спроможності населення громади.

        Окрім того, Володимир Білоха надав методичні рекомендації працівникам сільської ради відносно поширення інформації серед місцевих жителів щодо цілей і завдань безоплатної допомоги.

        Цього ж дня Володимир Білоха зустрівся з вчителями Сарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та обговорив шляхи підвищення правових спроможностей учнів. Також спілкувалися про особливості створення та функціонування патронатних сімей.

        Після цього фахівець бюро спільно із спеціалістами служби у справах дітей та Гадяцького РЦСССДМ провели тренінг на тему «Правопорушення неповнолітніх», де учні 9-11класів Сарівської ЗОШ мали змогу переглянути тематичне відео «Ми проти злочинності» та взяти участь в ситуативному обговоренні.

        Під час заходів головний спеціаліст зазначав, що бажаючі отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України можуть, звернувшись до Гадяцького бюро правової допомоги за адресою: вул. Шевченка, 5 (другий поверх) тел. 05354-3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).