назад
27.10.16

Забезпечуючи права людини

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва 26 жовтня провела робочу зустріч зі старшим інспектором з особливих доручень з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Аліною Куровою.

Нагадаємо, що діє Меморандум про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Заступник директора Регіонального центру та старший інспектор обговорили особливості положень Меморандуму та з’ясували, у яких площинах можна покращити взаємодію. Безумовно, найважливішою цінністю є дотримання прав людини, тому особливу увагу звернули на консолідації зусиль сторін, спрямованих на співпрацю в частині попередження, виявлення та недопущення випадків катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують людську гідність, видів поводження, порушень права на захист, права на безоплатну вторинну правову допомогу та гарантій адвокатської діяльності.