назад

Задяки допомозі фахівців Гуляйпільського бюро правової допомоги чоловік повернув власне майно

DSCN7327У системі цивільних прав найбільш вагомими за своїм значенням є речові права, що забезпечуються правом власності на майно. Одним із способів такого захисту є віндикаційний позов, що дозволяє відновити втрачене речове право. Дана стаття присвячена проблемі витребування майна з чужого незаконного володіння та захисту цивільного права.

       До Гуляйпільського бюро правової допомоги, що є самостійним відділом Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, звернувся житель міста Гуляйполе з проблемним питанням щодо витребування майна із чужого незаконного володіння.

       Чоловік повідомив, що свого часу між ним та його знайомим було укладено домовленість, про передачу  двох скатів та однієї камери для автомобіля, на суму 700 гривень. Але знайомий так і не повернув за вказане майно грошові. Він звертався і до Гуляйпільського відділу поліції в Запорізькій області з заявою про вчинене кримінальне правопорушення, однак допомоги від працівників правоохоронних органів так і не отримав.

       Відповідно до наказу №58/252-зв від 25.04.2017 року, в якості захисника чоловікові було призначено головного спеціаліста відділу Гуляйпільського бюро правової допомоги Ольгу Куторницьку для складання процесуальних документів та представництва його інтересів у суді.  Працівником відділу було складена позовну заяву про витребування майна із чужого незаконного володіння, яку подано до Гуляйпільського районного суду Запорізької області. Суд розглянувши усі матеріали позовну заяву задовольнив та зобов’язав відповідача повернути позивачу два скати та одну камеру. У разі знищення цього майна стягнути з відповідача на користь позивача  вартість майна у розмірі 700 гривень.

Отже, фахівчиня Гуляйпільського бюро правової допомоги вкотре допомогла відстояти законні права громадянина.

Так,  за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх.

Телефони: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13.

Ел.пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).